Waarom hou ik van de stad? Een blog in zwart-wit foto’s.

De stad
Ik houd van de stad. Ik houd van het grijze asfalt, van grote flatgebouwen, van de drukte, van de beweging, van altijd overal mensen. In de herfst op regenachtige dagen, lijkt het soms alsof alle kleur uit het straatbeeld verdwijnt en wordt het wel heel erg grijs…

Als deze grijze dagen overheersen, vraag ik mij soms af: waar kan ik het vrolijke van een stad nog terugvinden? Waar is de gezelligheid gebleven, of is dat met het mooie weer verdwenen…Kunnen we deze tijd van het jaar maar beter overslaan en afwachten totdat de feestdagen komen…Gelukkig weet ik heel goed wat een stad zo leuk maakt. Want, bedenk zelf, wat maakt het wonen in een stad, of het bezoeken van een stad uiteindelijk het leukst? Zijn dat de gebouwen, de bezienswaardigheden?

Nee. Als je het mij vraagt niet. Ik denk dat het…

…de mensen zelf zijn! Mensen maken een stad. Zij brengen de gezelligheid, de vriendschappen, organiseren de evenementen en zorgen voor het bruisende van een stad. Mensen maken het straatbeeld, zoals de mannen hierboven die een praatje maken. Het is waarom ik vooral houd van de stad en er mij thuisvoel: door de enorme diversiteit aan mensen die er wonen. Hoe grijs dagen ook kunnen zijn, door de mensen houdt de stad haar kleur!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.